19 Mayıs 2013 Pazar

Tarih kaçakçıları yakalandı, Afrodit heykeli bulundu...

M.Ö. 5'inci yüzyıla ait olduğu düşünülen Afrodit heykeli dün bir ihbar üzerine Kırşehir'de bulundu.

05 Ocak 2012 Perşembe 09:19
Tarih kaçakçıları yakalandı, Afrodit heykeli bulundu...
Kırşehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir ihbar üzerine Kırşehir- Ankara Karayolu üzerinde durdurulan otomobilde arama yapıldı. Aramada otomobilin sürücü koltuğu önünde paspas üzerinde siyah poşet içerisinde, 45X16 santim boyutlarında, mermerden yapılmış başı ve ayakları olmayan, M.Ö. 5'inci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen Afrodit heykeli ile torpido gözünde 1 tabanca ve şarjöründe 12 fişek ele geçirildi. Otomobildeki Halit Ş. ve Orhan T. gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarına Koruma Kanunu'na aykırı hareket etmek' ve 'tarihi eser kaçakçılığından' işlem yapıldı. Heykelin ise Kırşehir Müzesi'ne teslim edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haber Kaynağı: IHA

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Bugün Seçim olsa oyunuzu hangi partiye atardınız?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    EN ÇOK OKUNANLAR

    BUGÜN

    BU HAFTA

    BU AY

    EN ÇOK YORUMLANANLAR

    BUGÜN

    BU HAFTA

    BU AY

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    e-gazete

    KARİKATÜR

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV